Parkinson Cafe på Sølund om “Musik Og bevægelse“

Hvad er Musik og Bevægelse ?
        Birgitte Brabrand og Martin Jantzen kommer og fortæller om konceptet
        på Parkinson Café på Sølund, Ryesgade 20A
        torsdag d. 14. marts kl 16.30 – 18.30

Der er stærk evidens for, at det hos personer med parkinson, kan bedre gangen betydeligt at lytte til rytmisk musik, når man går. Det har – indtil nu – været svært for de fleste at finde egnet rytmisk musik i det rigtige tempo for den enkelte.

Den 29. november blev “Parkinson-Pod” lanceret. Det er syv rytmiske og meget iørefaldende numre, som er indspillet i fire forskellige tempi: 102, 107, 114 og 120 bpm (beats/min svarende til skridt/min). Ét af disse tempi vil erfaringsmæssigt passe til de fleste.

Musikken er udgivet på ALLE streaming-tjenester. Søg  blot “Parkinson-Pod” og vælg et af flg album: 102, 107, 114 eller 120. Dette angiver bpm (beats pr minute) i musikken, svarende til skridt/min. På med høretelefonerne og ud og gå. Lytter man til alle 7 numre i træk, har man til ca 30 min gåtur i det tempo som er valgt.

Det er erfaringen, at de fleste med Parkinson kan finde et for dem egnet gang-tempo indenfor 1 af de 4 tempi. OG det skønnes at ALLE – uanset stadie af sygdommen – kan have glæde af musikken: er man ikke så ramt på gangfunktionen endnu, kan man sætte det hurtigste tempo på og bruge det til gang/konditionstræning, – har man besvær med gangen, kan musikken hjælpe enormt ift. at komme igang og holde sig igang – og øge tempoet.

Tv.2 Lorry var med til premieren og filmen kan ses på : https://www.tv2lorry.dk/nyheder/29-11-2018/2227/musik-i-orerne-hjaelper-parkinson-ramte

Kom og få gode råd og vejledning af Birgitte Brabrand om din gang … og musiker Martin Jantzen spiller til.

Tilmelding til : bestyrelsen@gribdagen.nu eller på tlf tkl Diana Holm : 3026 2266.